Pàgines

dimarts, 19 de desembre del 2017

Treball de lectura voluntària
Vicent Andrés Estellés
69 poemes d’amor
Edicions del Bullent
Col·lecció Torsimany


1. FITXA TÈCNICA
1. Títol de l’obra.
2. Autoria.
3.Editorial i col•lecció.
4.Lloc i data de publicació.
5.Nombre de pàgines.
6. I.S.B.N.


2. FITXA LITERÀRIA
1.Quin registre de llengua predomina en la poètica d’Estellés? Posa'n exemples.
2. Quin estil la caracteritza? Posa'n exemples.
3. Assenyala i posa exemples de les principals característiques d'Estellés.
4. Explica com està dividida l’obra, intenta explicar aquesta organització.


3. FITXA INTERPRETATIVA
1. De l'amor als amants: relaciona el poema "Els amants" amb l'obra d'Ausiàs March: amb quin tipus d'amor dels proposats per l'autor medieval el relacionaries? Argumenta i justifica la teua resposta.
2. De l'amor a Isabel: llegeix el poema número 28 “Recorde com et viu el primer dir...”, mesura la mètrica, identifica la rima i digues de quin tipus de composició es tracta.
3.De l'amor als familiars: llegeix el poema "Avui que faria sis mesos", fes-ne un resum, extrau almenys 5 recursos retòrics i explica’ls.
4. De l'amor a la mort: llegeix el poema número 37 “Dama d’anit, no voldria enutjar-vos...” i comenta quin paral·lelisme fa amb la mort; quines característiques li atorga; finalment, modifica el poema extraient almenys 15 versos o fragments, i bescanviant-los per noves característiques.
5. De l'amor als aliments: llegeix el poema “res no m’agrada tant...”, elabora un anunci publicitari sobre aquell producte alimentari amb una imatge i algun fragment del poema. Intenta que quede recollit el sentiment amb el qual l’autor parla de la verdura en qüestió.
6. De l'amor a la pàtria: llegeix el poema número 49 “Assumiràs la veu d’un poble” i elabora altra estrofa de sis versos continuant l’al·literació de la primera estrofa. Pensa que s’haurà d’incloure de manera coherent entre els versos 6 i 7.
7. De l'amor a la carn: llegeix el poema número 62 "Una germana és al llit; dessota...", quin és el tema?; extrau almenys 3 figures retòriques. Comenta per què penses que és trencador que Estellés tracte aquesta temàtica en l’any 1975.
8. Justifica i comenta el poema que més t’ha agradat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada